Софийският районен съд не одобри споразумението между Гара Дембеле и прокуратурата, което бе сключено по-рано днес и предвиждаше 6-месечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок.

Съдия Иво Хинов прецени, че санкцията не е достатъчна с оглед на провинението на футболиста и поиска пробация с обществено полезна дейност, в рамките на изпитателния срок.

"Решението на съда е много тежко и практически невъзможно за неизпълнение от човек като Гара Дембеле", заяви адвокат Симеонов след заседанието в Софийски районен съд.

"Този съдия не иска да приеме споразумението, но всеки друг може да го направи. Доказателствата по делото не са категорични по едното обвинение. На повторен разпит служителите на полицията са заявили, че Дембеле им е подал портмонето си и те са извадили книжката от там. Той не се е ползвал от този документ, което е различно", допълни адвокатът.

Симеонов увери, че това решение на съда няма да попречи на евентуален трансфер на голмайстора на Левски в чужбина.

"Ще искаме отмяна на ограничителната мярка, за да може той да отиде на лагер с Левски. Мисля, че това решение няма да попречи на евентуален трансфер на Дембеле. Няма законови пречки той да бъде продаден. Делото може да бъде приключено задочно, както се случи с Юсеф Рабех", завърши адвокат Симеонов.